Najveće rivalstvo u teniskoj istoriji

– Novak Đoković i Rafael Nadal srešće se u četvrtfinalu Rolan Garosa u njihovom 59. međusobnom meču. Rivalstvo je, i po tom parametru, najveće u teniskoj istoriji: Đoković i Rodžer Federer su se sastajali 50 puta, a Nadal i Federer 40 puta.

– Prvi put, Nadal i Đoković su se sreli upravo u četvrtfinalu Rolan Garosa, i to 7. juna 2006. Nakon dva seta koja je dobio Španac (6:4, 6:4), srpski teniser je predao duel zbog povrede.

– Nakon šest uzastopnih poraza od Nadala na Rolan Garosu, Đoković ga je prvi put pobijedio na pariskoj šljaci 3. juna 2015, baš u četvrtfinalu (7:5, 6:3, 6:1).

– Đoković je jedini teniser koji je pobijedio Nadala u Rolan Garosu više od jednom. Drugi put ga je savladao prošle godine u polufinalu (3:6, 6:3, 7:6, 6:2). Jedni preostali igrač koji je izbacio Nadala u Parizu bio je Robin Soderling 2009.

– Nadal je na Rolan Garosu pobijedio Đokovića sedam puta, od čega po tri puta u finalima i polufinalima, a jednom u četvrtfinalu.

– Đoković je prošle sezone pobijedio Nadala u polufinalu Rolan Garosa nakon izgubljenog prvog seta (3:6, 6:3, 7:6, 6:2). Bilo je to prvi put poslije 15 uzastopnih mečeva da osvajač prvog seta ne trijumfuje.

– Tek šesti put Đoković i Nadal sastaće se u četvrtfinalima. Srpski teniser je u prednosti (3:2), a na šljaci rezultat je poravnat (2:2).

Početak možda novog istorijskog meča očekuje se oko 20:45, a njegov tok i kretanje rezultata možete pratiti na našem sajtu i instagram profilu.

Promo volcano
© Copyright 2022 Volcano promocije